Wie geluk heeft......kantenblad. violet mail

Noodsituatie: Nieuwe Actie met MEGA Kortingen !!!!

IK GA MIJN SCHILDERWERKEN ZO ONGEVEER WEG GEVEN !!!! Maar………..waarom??? Dat doe je toch niet zomaar!!! Nee, natuurlijk niet! Maar toch, ik wel…….en wel hierom: Enerzijds ben ik vanwege praktische redenen gedwongen om op te

P1110664

Geinspireerd door Afrika

Afrika, door mijn biografie lopen allerlei verbindingslijntjes naar dit continent, met name naar Zambia. Dit valt o.a. terug te lezen in mijn boek: “Kloppend Hart van Afrika”, 2012.              

Rapsody 100x140

Gemengde techniek

Aard en werkwijze………………………………………………. Mijn werk balanceert vaak op de grens van figuratief en abstract en valt niet duidelijk in een bepaalde stroming onder te brengen. Door de jaren heen ontwikkelde ik mijn eigen stijl.   

Mandala L.Bl.   C3   50x50  web

Mandala’s

Sinds 2003 verdiep ik me in het Mandala-fenomeen .                       De “Levensbloem” (“Flower of Life”) is een oeroud symbool, dat op diverse plaatsen op aarde wordt terug gevonden. Onder andere in oude grotten, ravijnen, tempels en piramides. De “Levensbloem” wordt gezien

b30_

Fotografie

Ik onderzoek de taal der natuur. Haar puurheid prikkelt mijn waarneming, scherpt mijn aandacht en voedt mijn zoektocht naar ‘de grootsheid in het kleine’. Zo kom ik op het spoor van de bijna ongrijpbare dimensie

vredestemepl

Vredestempel

De Vredestempel is ontworpen en gerealiseerd in 2002, door MARIANNE VAN BAKEL             “De zon schijnt zonder te oordelen voor ieder mens.“ staat in verschillende talen op de 15 treden.  

exposities

Opdrachten & Exposities

Selectie van EXPOSITIES:    2019: Amersfoort. Zambia platform 2019: Lommel, Buurthuis de Kievit 2018: Amersfoort, Zambia platform 2018: Lommel, Huis van de Wereld  2017: Amersfoort, Zambia platform 2017: Lommel, Huis van de Wereld  2016: Amersfoort,

Yoga op het schoolplein, Mc Gregor school, Zuid Afrika

Yoga & Meditatie

Van 2001 — 2005 volgde ik de opleiding tot Dru Yoga lerares. Al tijdens mijn 17e levensjaar begon ik met yoga en meditatie. De meditatie bleef als een rode draad door mijn leven lopen.        

worskshop-3-----3-4-5-juli-

Workshops

“Schilderen met Hart en Ziel.” Als je plezier wil beleven aan het schilderen en je een uitdaging zoekt om je eigen creatieve grenzen verleggen,  kan deze workshop iets voor jou zijn!        

Cover Kloppend Hart van Afrika laag dpi

Biografisch boek

………..”KLOPPEND HART VAN AFRIKA”…………. Afrika. Het platteland van Zambia, 1979 – 1982. Als ontwikkelingswerker trekt Marianne samen met haar levenspartner Joep naar de ‘Western Province’.  Ze zijn jong, gedreven, enthousiast en hebben een grote interesse voor andere culturen.

Pagina's:12next