Biografisch boek

………..”KLOPPEND HART VAN AFRIKA”………….

Afrika. Het platteland van Zambia, 1979 – 1982. Als ontwikkelingswerker trekt Marianne samen met haar levenspartner Joep naar de ‘Western Province’.  Ze zijn jong, gedreven, enthousiast en hebben een grote interesse voor andere culturen. Door hun vriendschappelijke omgang met de Zambianen krijgen zij toegang tot vele culturele gebeurtenissen. Ze zijn getuige van initiaties, bezweringen en rituele feesten. Het hoogtepunt vormt een 10-daags verblijf in een afgelegen dorpje diep in de bush. Met verve beschrijft ze de uitzonderlijke situaties in hun dagelijks leven, het bijzondere schoolleven van 1000 leerlingen, spannende avonturen in Malawi en de geboorte van hun zoon onder extreme omstandigheden. 

De schrijfster is authentiek in de weergave van haar ervaringen. Met veel gevoel, diepgang én de nodige humor, is er een boeiend verhaal neergezet. Dit is een verhaal uit het hart. Precíes wat haar raakte in het contact met de lokale bevolking: de Zambiaanse samenleving als een warm kloppend hart.

“Het is niet alleen beschrijven wat Marianne doet, het is meeslepen, ontroeren, wakker maken en zó boeiend dat je bij het omslaan van elke bladzijde je even moet realiseren dat je léést! Want het voelt alsof je erbij was. ‘Kloppend Hart van Afrika’ heeft me diep geraakt!”

Marie Cecile Moerdijk (etnomusicologe, auteur, zangeres)

Enkele reacties van lezers:

-Wat een aangrijpend, authentiek en op het leven betrokken boek!! Ik heb het met veel plezier, gevoelens van dankbaarheid en respect voor jullie Afrika-avontuur, gelezen. Prachtig. Dank je wel dat je me zo deelgenoot maakte van een heel belangrijk deel van je/jullie leven. (W.M.)
 
-Ik begon er meteen in en kon niet meer stoppen….. Zo mooi beeldend verteld……ik verheug me nog op de rest! Dank je wel voor je mooie verhaal! (Manon)
 
-Wat een heerlijk boek, lees er elke dag uit, het verwarmt mijn hart……en het is alsof je er zelf bent en het vertelt, je komt ‘sterk door’….. (A.B. B.)

-Het leest als een trein: in een woord prachtig! (Jan)

 

Het boek is op A5 formaat, heeft 185 pagina’s, waarvan 10 kleurenfoto’s en 48 zwart-wit foto’s. Verkoopprijs: softcover: € 15,95, verzendkosten € 2,-                                                                        hardcover: € 23,95,  verzendkosten € 2,50 

bestel nu door een email te sturen naar: mariannevanbakel@telenet.be 

voor meer info., het lezen van enkele ‘smaakmakers’, foto’s en diaserie, klik op onderstaande link :

http://kloppendhartvanafrika.blogspot.com/

 

Terug naar homepage 

 

Comments are closed.